De tweede AoPL met boeiende thema’s

IMG_0592In maart 2015 hebben we een tweede groep deelnemers verwelkomd in het zuidelijke Klooster Nieuwkerk te Goirle. Wederom een geweldige groep met deelnemers vanuit de TU Delft, KNMI, Movactor en Provincie Utrecht, alsook kleine zelfstandigen. Vraagstukken die aan de orde kwamen gingen over hoe je anderen kunt uitnodigen om zelf mee te gaan doen in een veranderingsproces, wat het van jezelf vraagt om ruimte te geven aan anderen en hoe je letterlijk kunt gaan staan voor wat je zelf belangrijk vindt. Of over hoe je tijd en ruimte kunt scheppen om gesprekken te voeren die er echt toe doen in een omgeving waar alles snel moet, wat je zelf kunt doen om beweging in (interne) processen te brengen en hoe je tot gezamenlijkheid komt met diverse partijen die allemaal een eigen agenda hebben. Deelnemers hebben elkaar verrijkt met hun inzichten en ervaringen en vooral veel geoefend met participatieve werkvormen die kunnen bijdragen aan het in gang zetten van de gewenste verandering.

Dit bericht werd geplaatst in berichten uit het veld door MinoucheBesters . Bookmark de permalink .

Over MinoucheBesters

Minouche is een voorhoedeloper in sociale (technologische) vernieuwing. Ze begeleidt veranderingstrajecten in sociaal complexe omgevingen, waarbij ze een rol als gids, trainer en inhoudelijk expert combineert. Daarbij helpt ze organisaties te doorgronden hoe, onder invloed van internet en nieuwe maatschappelijke waarden, als zelforganisatie, co-creatie, vertrouwen en transparantie, hun werk verandert en hoe zij daar op kunnen inspelen.